Fichtl túra na LIPNO 2018

Tak ako každý rok aj tento rok sa rozhodlo pár členov vlastniacich malé ale obratné fichtle (+ simson), že sa pridajú k výletu na Lipno.

Vyrážame dvomi autami zo Slovenska. Prvé vozidlo – Zlatka, Jarin, Sváko, Marek (na vozíku 3 motocykle), druhe vozidlo – Padač, Anička s Martinom, Kupaj (na vozíku 2 motocykle). Do navigácie zadávame bydlisko nášho kamaráta Ferdy – Hudčice. Prvé vozidlo dorazilo do cieľa okolo šiestej. Druhé vozidlo sa muselo v polovici cesty otočiť pre poruchu a pomaly šlapalo domov, kde prišla výmena za iné vozidlo a pokračovala rýchla jazda s časom dojazdu 1:15. 

Zrazu už bolo ráno. Všetci sa chystali na výjazd. Raňajky u Ferdy a už sa išlo do Koupě, kde bol oficiálny štart. Safety car 1 (Zlatka) nasledovalo motorky, pre prípad poruchy. Safety car 2 (Anicka a Martin) vyrazilo neskôr a dobehlo kolónu na pumpe v dedine Volyně.

Trasa výjazdu: Koupě – Sedlice – Volyně – Libínske sedlo – Volary – Jenišov (Chaty na vršku)

Príchod do Jenišova 14:00, nasledovalo odparkovanie, zadelenie ubytovania, obed, voľný program. Počasie vyšlo na jedničku, bolo krásne slnečno.

V nedeľu pokračujú motocykle a auta ďalej. Po raňajkách už všetci štartujú, niektorí roztláčajú…a ide sa smer Netolice na obedík. Cestou jedna porucha (defekt Pechyno, nakladanie na vozík, vykonaná oprava na parkovisku v Netoliciach)

Po obede nakladáme naše motocykle na vozíky, lúčime sa s kamarátmi, urobíme spoločnú fotku a odchádzame domov.

Zhrnutie:

Sobota 13.10.2018, 8:00, Pneuservis Bartoš, Koupě 34 – Nedela 14.10.2018, 12:00, Reštaurácia Netolice

Skúter SIMSON – 3 ks

Jawa 05 – 4 ks

Jawa 20 – 7 ks

Jawa 21 – 8 ks

Jawa 23 Mustang – 1 ks

Jawa 24 Ferda – 1 ks

Celkový počet : 24 ks  + jeden špecifický stroj s expertem Vlastou JAwa 350/639, 2 autá, 2 šoférky, 1 dieťa, 2 dni , trasa Koupě – Netolice spolu 175 km

 

Add a Comment